TATA CRUCIBLES NATIONAL FINAL CAMPUS QUIZ 2008

Hey Quizzers!!!!It was great attending the national finals.Rightly said by my dear friend Siddharth Misra…….it was a really nail-biting finale….going down to the last questions to determine the national champions!!!!

Q1.During WW2,British introduced “Shadow Factories”—they came up with two factories.Solihul setup became the home for what?

Ans:LandRover

Q2.In 1853,Tword of Kent listed the ingredients Hem,Brown Oat,Swift,Elam,Dragon blood production of what??

Ans: The 1st ever cricket ball.

Q3.RITES Ltd is an ISO 9001-2000 multidisciplinary organization.Was founded in 1974….cudnt complete the questions!!

Ans: Indian Railways

Q4.Cairos Technology in co-operation has started the smart version of what product?

Ans:Camera on the ball

Q5.Measuring 5ft high,8ft long weighs over a tonne created by Baghwan Rampuri……lifted straight out of ET!!!

Ans: Bull outside the stock exchange

Q6.Rene Lacoste made a bet with the captain of French Davis Cup team……..led to what?

Ans:Lacoste Brand

Q7.Close to 40 years,a gentlemen named Manish Boradiya’s contribution to India?

Ans: He made the Modi Mask

Q8.TISSOT in 1991 launched ‘Ceraten’ promoted by sponsoring Tour de Spain.Why the name Ceraten?

Ans:Watch made from Ceramic & Ten represents Lithium battery longevity of 10 years.

Q9.Started in 1960s,have 520 odd people,they produce 300 kilos of chips,2.5 lakhs-4.5 lakhs of hreads and namkeens.The brand is known as T-Namkeens.What so special abt this?

Ans:Pdts made by inmates of Tihar Jail.

Q10.PTFA was prepared in 1955 March for run-out fishing net.Inspired by this his wife used for something else….??

Ans: Teflon coated cooling pipes

Q11.Latin comes back—-veniore

Ans: Revenue

NANO GAMES:

Q1:’Warning’—-Japanese word?

Ans: Atari

Q2.Generic pdts Rauss David in 1840 in Cuba?

Ans: Peanut Butter

Q3.Cashew,Big Boss,Reals are brands of what?

Ans:Fenny

Q4.John and Jacob?

Ans:Schweppes

Q5.Garage start?

Ans:Naukri.com

Q6.British Bankers Association publises this?

Ans:LIBOR

PICTO GAMES:

Q1.Pic of Dove logo……why?

Ans: Made exclusively for military people

Q2.Pic of 2 gentlemen with 2 suitcases?

Ans:Results of Oscars contained in their suitcase by people of PWC

Q3.Patent pic?

Ans: iPod

Q4.Second career option started by?

Ans: Tata initiative

Q5.Pic?

Ans: Johari Window

Q6.Cloud of promise….pic of olympic torch

Ans: Lenovo

Q7.Pic of a finish to a race?

Ans: Henry Ford winning the race & then decides to made racing cars.

Q8.Pic of colour coding of Indian Flag

Q9.Pic of balance sheet depicted on a stone.

Q10.Pic of a cartoon:

http://en.wikipedia.org/wiki/Teddy_bear

Q11.Pic of notes replacing gold standards.

Q12.Pic of Ring shawl.

Ans:Shawl passing through a ring

LATERAL CONNECT (sorry 4 missing out on couple of questions,Buzzer Rd)

Q1.Star+Mahabharat pic+sloka from bhagwad gita:

Ans: Indian Army

Q2.Tata+JWT+Swanpic+Song of Sun God:

Ans:Air India

Q3.BULGA+Rony Ash+Leather Briefcase+pic of Dr.Shanmugam Chetty+Voice of Dr.Manmohan Singh

Q4.Ad of Coca-Cola+Benjamin Graham+Woodstock of Capitalism

Ans: Warren Buffet

TATA WORLD (BUZZER RD)

Q1.Began in Mumbai on Oct 9,2006 they have literally zipped acrosss India?

Ans:Croma

Q2.Launched on Aug 08,2006,ISRO are associated with

Ans:Tata Sky

Q3.Brain child of C.K.Prahalad,launhed in June 2004,a low cost hotel?

Ans: Ginger Hotels

Q4.Idea institute?

Ans:Nano

Results:

1)IIM Ahmedabad

2)NMIMS

3)ICAI Bangalore

4)SLS,Pune

Regards,

Anubhav & Vijaykrisha

Advertisements

3 thoughts on “TATA CRUCIBLES NATIONAL FINAL CAMPUS QUIZ 2008

  1. AAp log kaha the…mere se mile bhi nahi …anyway gud work. I knew that someone will post all these qts.

  2. Thank u very much for the initiative to post the qs & ans.

  3. Keep on posting the questions like this……. Good Work

    Regards,

    Guhan.
    Chennai.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s