PUMBA QUIZ 2008

Q1.Which is India’s biggest company in terms of revenue?

Ans:IOCL

Q2.Which is China’s  biggest company in terms of revenue?

Ans:

Q3.Which is the first airline in the world to fly the new Airbus 380?

Ans:Singapore Airlines

Q4.Who is considered to be the  father of Indian software industry?

Ans:F.C.Kohli

Q5.Who is the famous brother in law of Narayan Murthy who also was the second richest Indian in 2001?

Ans:Gururaj Deshpande

Q6. Asahi Optical Co., Ltd. changed its name in 2002 to a new name. What is its new name?

Ans:Pentax

Q7.‘Made in America’ is Sam Walton’s book about the WalMart company. About which company is the book ‘Well Made in America’?

Ans:Harley Davidson

Q8.Nylon, the synthetic fiber invented in 1935 is said to be an acronym. From which words has it been coined?

Ans:NewYork London

Q9.Which company owns majority stake in Castrol India?

Ans:B.P

Q10.  Which world famous magazine’s tagline reads “Capitalist’s tool”?

Ans:Forbes

Q11.Apple launched its iPhone in collaboration with which company?

Ans.AT&T

Q12.What is the name of building which houses headquarters of Tata Sons?

Ans.Bombay House

Q13.Which company owns the ‘Kaya’ brand of skin clinics?

Ans.Marico

Q14. Who is the first Indian woman to pass out of Harvard?

Ans:Naina Lal Kidwai

Q15.Hindustan Motors’ Ambassador adapted its model from which British car model?

Ans:Morris Oxford

Q16. Which group owns Zensar?

Ans:RPGQ17.Which car in Spanish means ‘Charming’?

Ans:Matiz

Q18. Karan Faridoon Bilimoria’s left his thriving career at Ernst & Young to start a company(Brand). Which company(Brand) is this?

Ans:Cobra Beer

Q19.Before it entered into razor blade business, what was Wilkinson’s manufacturing?

Ans:Swords

Q20.The headquarters of International Organisation For Standerdisation(ISO) are at …

Ans:Geneva

Q21. The ‘Krona’ is the currency of which nation?

Ans:Denmark

Q22.The first general purpose credit card was issued by

Ans:Diners’ Club

Q23. The telecom giant NOKIA belongs to which nation?

Ans: Finland

Q24. Which Brand is named for the Greek goddess of victory?

Ans:Nike

Q25.Expand LG(Consumer Electronics Giant)?

Ans:Lucky Goldstar.

Regards,

Anubhav & Vijay 

Advertisements

One thought on “PUMBA QUIZ 2008

  1. thanks good work

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s